Samen met

Roegbainder wandeltocht krijgt zeker een vervolg

Drie ultralopers uit Oude Pekela, de heren Kaspers, Meijer en Janssen, kozen afgelopen zaterdag ook voor de eerste Roegbainder wandeltocht. Freddy Stötefalk

De Roegbainder wandeltocht die zaterdag in Oude Pekela voor de eerste keer werd gehouden krijgt zeker een vervolg. Nagenoeg alle wandelaars en de organisatie waren na afloop dusdanig tevreden dat een tweede sessie, volgend (voor)jaar, niet kan uitblijven.
Lees meer over
Streekblad

Ondanks de soms striemende hagelbuien en harde wind, afgewisseld met flink wat zonnige perioden, legden ruim honderd deelnemers met een goed elan hun routes van respectievelijk 5, 10 en 25 kilometer door en rond Oude Pekela af . De langste tocht voerde tevens door de Wedderbergen, Blijham en Winschoten.

Onderweg waren verzorgingsposten en toiletgelegenheden ingericht. Met name het eerste bleek voor de wandelaars een aangename verrassing. Koffie, thee, fris, fruit en andere versnaperingen, die door sponsoren ter beschikking waren gesteld, werden bij de rustplaatsen gratis aangeboden.

Fraaie routes

De lopers waren tevens te spreken over de naar hun zeggen fraaie routes die door de initiatiefnemers waren uitgezet. De organisatie toonde zich zaterdagmorgen, bij de start van het evenement, aangenaam verrast door de spontane aanmelding van nog eens vijftig liefhebbers. Tijdens de inschrijving voorafgaand aan de tocht meldden ruim vijftig wandelaars zich aan. Alle drie de noordelijke provincies en Ost-Friesland waren het afgelopen weekend met deelnemers vertegenwoordigd.

Alle lopers behaalden de finish en ontvingen van de organisatie, die onder auspiciën stond van de Pekelder korfbalclub WSS een herinneringsvaantje.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu