Samen met

Senioren Golfclub Westerwolde landskampioen, maar de wijze waarop de titel is binnengesleept is een unicum in de Nederlandse golfgeschiedenis

Het kampioensteam van GC Westerwolde. Van links naar rechts Albert Hemssems, Harry Huls, Roel Mansens, Bé Hoving, Dennis Vos en Harry Kroeze. Eigen foto

Landskampioen worden zonder van de andere finalist te winnen. Dat komt maar zelden voor. Golfclub Westerwolde uit Vlagtwedde overkwam dit in de eindstrijd in de categorie 50-plus over 18 holes op de baan van GC De Gelpenberg in Aalden.
Lees meer over
Streekblad
Kanaalstreek

Na zich de afgelopen weken in de poulefase overtuigend geplaatst te hebben voor de halve finale door winst op Parc Sandur uit Emmen moest in de finale afgerekend worden met het seniorenteam van Golfclub De Lochemse.

Door aanhoudende zware regenval moest de eindstrijd echter halverwege worden gestaakt. De kletsnatte baan was simpelweg onbespeelbaar geworden. Na overleg tussen de wedstrijdleiding van de Nederlands Golf Federatie (NGF) en beide teamcaptains werd besloten beide teams tot landskampioen uit te roepen. Volgens competitieleider Abe Jan ter Beek was dat in de Nederlandse golfgeschiedenis nog nooit voorgekomen.

Vreugde niet minder om

De vreugde bij de mannen uit Vlagtwedde was er niet minder om. “Uiteraard hadden we de wedstrijd liever uitgespeeld, maar dat was echt onmogelijk. Dit was de beste oplossing”, aldus de Westerwoldse teamcaptain Bé Hoving.

Het kampioensteam van GC Westerwolde bestond uit Roel Mansens, Dennis Vos, Albert Hemssems, Harry Huls, Harry Kroeze en Bé Hoving. In de voorrondes droegen ook Arjan Knaapen en Tony Shala hun steentje bij.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu