Samen met

Sportieve afsluiting van Scoor een Boek! op sportveld van voetbalvereniging Westerwolde

Dit jaar is FC Groningen-speler Mo El Hankouri het gezicht van Scoor een Boek! Foto: Biblionet

De elfde editie van het programma Scoor een Boek!, waarin basisschoolleerlingen laten zien hoe goed lezen en bewegen te combineren zijn, wordt woensdagochtend 18 mei afgesloten op het sportveld van voetbalvereniging Westerwolde in Vlagtwedde.
Lees meer over
Streekblad

In gemeente Westerwolde doen 11 groepen van de volgende 10 scholen mee met dit lees- en beweegfestijn: cbs De Verrekijker, obs De Clockeslach, RKBS Bonifatius, cbs De Zaaier, SWBS Pork, obs De Vlinder, obs Oosterschool, cbs De Looplank, obs De Wiekslag (twee groepen) en obs Willem Lodewijck.

Voor elk gelezen boek kregen de leerlingen een sticker, die op een poster moest worden geplakt. Daarmee konden punten worden verdiend. Net als met de lees- en beweegopdrachten voor thuis op de site www.scoorthuis.nl.

Wethouder Wietze Potze deelt de prijzen uit voor sportiefste klas en de klas met de meest gelezen boeken. De thuisopdrachten worden eveneens beloond met een prijs. Tevens maakt de wethouder de stand van het aantal gelezen boeken in de gemeente Westerwolde en in de hele provincie Groningen bekend.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu