Samen met

Taalhuizen houden open dag om meer bekendheid te genereren (Ook Winschoten doet mee)

Er zijn 34 Taalhuizen in elke gemeente in Groningen en Noord-Drenthe. Pixabay

Wie moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden kan terecht bij maar liefst 34 Taalhuizen in elke gemeente in Groningen en Noord-Drenthe. Om meer bekendheid te genereren bij het grote publiek is dit voorjaar de campagne ‘Tijd voor het Taalhuis!’ van start gegaan. Een van de activiteiten is de open dag in de week van 16 tot 20 mei.
Lees meer over
Streekblad

Belangstellenden krijgen dan informatie over wat het Taalhuis voor hen kan doen, zoals een gratis cursus of persoonlijke hulp van een Taalvrijwilliger. Er zijn ook mensen die vertellen over hun eigen ervaringen met laaggeletterdheid: de Taalambassadeurs.

De deelnemende Taalhuizen bieden een wisselend programma aan. Mogelijke onderdelen zijn: Workshops met/voor vrijwilligers, kennismaken met het lesmateriaal van de Taalhuizen. taalambassadeurs die vertellen over hun ervaringen, verbeteren van digitale vaardigheden en door de ogen van een laaggeletterde kijken met een VR-bril of het spelen van het Escapekofferspel.

In Oost-Groningen zijn er Taalhuizen in Winschoten, Midwolda/Oostwold, Finsterwolde en Scheemda. Het Taalhuis in De Klinker in Winschoten doet donderdag 19 mei tussen 14.30 en 16.30 uur mee aan de open dag.

Meer informatie

Voor meer informatie over contact- en adresgegevens van de locaties, zie: www.tijdvoorhettaalhuis.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu