Samen met

Titel is binnen voor Veelerveen, nu rest nog één uitdaging: ongeslagen blijven

Veelerveen had geen kind aan de nummer laatst Oldambtster Boys. Foto: Arjan Brondijk

De hoofdmacht van v.v. Veelerveen had afgelopen donderdag het eerste standaardteam in de provincie Groningen kunnen worden dat kampioen werd. De nummer twee op de ranglijst, THOS, stak daar echter een stokje voor. Het duel eindigde in 0-0. Zondagmiddag kon alsnog de champagne worden ontkurkt. Het nog puntloze Oldambtster Boys ging met 0-8 de bietenwagen op.
Lees meer over
Streekblad

De mannen van trainer Boelo Dekker waren veel te sterk voor de thuisploeg, dat halverwege al tegen een ruime achterstand aankeek. Voor Veelerveen waren topschutter Jelle Oost (twee keer) en Yannick Kruizinga trefzeker.

Na het draaien werd de score opgeschroefd door Swen Wchertjes, Alwin Prusen, Tim Kampshoff, Jeffrey van der Veen (zijn zeventiende alweer van dit seizoen) en wederom Jelle Oost, die zijn seizoentotaal op 26 bracht.

Voor Veelerveen rest dit seizoen nog één uitdaging: ongeslagen blijven. De geel-zwarten nemen het op 22 mei in eigen huis op tegen Drieborg, een week later volgt de uitwedstrijd tegen WEO, de huidige nummer drie - op één punt van THOS, maar de Wolderdorpers hebben een duel minder gespeeld - van de vijfde klasse C.

Vanavond wordt het kampioenschap van v.v. Veelerveen gevierd in ‘t Ganzenust.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

Meest gelezen

menu