Samen met

Vier scholen in (Zuid)oost-Groningen maken kans op verkeersplein van het ANWB Fonds

Obs De Oleander in Stadskanaal was vorig jaar de winnende school in de provincie Groningen. Foto: ANWB

Obs De Wiekslag in Blijham, SBO Delta in Winschoten, Kindcentrum Houwingaham in Bad Nieuweschans en Kindcentrum Drieborg zijn vier van de tien genomineerde scholen in Groningen, die het ANWB Verkeerplein in de wacht kunnen slepen. Het verkeerplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 tot en met 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties.
Lees meer over
Streekblad

Het ANWB Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de winnende scholen een lespakket en een licentie naar de leerlijn ANWB Verkeerseducatie.

Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun kind straks met een gerust hart op pad. ”

Rekening gehouden met de grootte van de school

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. Het aantal stemmen per school wordt naar rato verdeeld over het aantal leerlingen. Een kleine school maakt dus net zo veel kans als een grote school.

De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier. De winnaars worden op 13 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stemmen kan tot 25 mei

Stemmen kan tot 25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu