Samen met

Vroeg uit de veren tijdens dauwtrappen in Sellinger bos

Vroeg uit de veren op Hemelvaartsdag. Foto: Pixabay

Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie. Vroeger ging men in alle vroegte met blote voeten de natuur in om dansend en zingend de helende eigenschappen van de ochtenddauw te ontdekken. Tegenwoordig trekken dauwtrappers stevige wandelschoenen aan om te genieten van de ontwakende natuur.
Lees meer over
Streekblad

Op Hemelvaartsdag kunnen liefhebbers van het ochtendgloren genieten in het Sellinger bos. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer via een smal paadje langs de Ruiten Aa naar Ter Borg met haar bos, heide en vennen.

Ter Borg biedt een grote diversiteit aan vogelsoorten. In het ochtendgloren zijn hazen en reeën ook actief. Een verrekijker is een aanrader om mee te nemen.

Vertrokken wordt om 5.30 uur vanaf de Noordmee aan de Dennenweg 1A in Sellingen. Bij terugkomst, om circa 7.30 uur, staat een ontbijt klaar bij Kopje Genieten. De totale route is ongeveer 5,5 kilometer lang.

Deelname, inclusief ontbijt, kost 15 euro. Kinderen van 8 tot 12 jaar betalen 10 euro. Omdat de route over onverharde paden gaat, is deelname niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking.

Aanmelden/boeken kan via dauwtrappen westerwolde . Voor meer informatie: f.klatter@staatsbosbeheer.nl of 06-23117148.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu