Samen met

Wandelen of fietsen tussen Blauwestad en Winschoten langs dierenweide, kinderboerderij, hertenkamp en de beeldentuin

Recreatieve verbinding tussen de Pieter Smitbrug en het centrum van Winschoten. Arjan Brondijk

Aannemerscombinatie Strukton & Oosterhof-Holman maakt dinsdag een begin met de aanleg van een fiets- en wandelpad tussen Blauwestad en het centrum van Winschoten. De route, tot stand gekomen in overleg met wijkplatform Parkwijk-Kloostervallei, loopt langs verschillende bijzondere locaties in het Stadspark, zoals de dierenweide, de kinderboerderij, het hertenkamp en de beeldentuin in het Rosarium.
Lees meer over
Streekblad

De aanleg van het pad is het eerste onderdeel van de Investeringsagenda Ring Blauwestad dat binnenkort in uitvoering gaat. Het is een vervolg op het project de Blauwe Loper (de aanleg van de Pieter Smitbrug tussen Blauwestad en Winschoten) waarbij de bestaande padenstructuur van het park richting het centrum van Winschoten wordt verbeterd.

Strukton & Oosterhof-Holman start dinsdag met het inrichten van het werkterrein. De daaropvolgende week wordt er begonnen met de daadwerkelijke werkzaamheden. Naar verwachting wordt het pad medio juni opgeleverd en kan het door fietsers en wandelaars worden gebruikt.

Recreatieve verbinding

De aanleg van het fiets- en wandelpad wordt een recreatieve verbinding. Er worden dan ook geen lichtmasten geplaatst, met uitzondering van het begin bij de Pieter Smitbrug en ter hoogte van oversteekplek bij de kinderboerderij aan de Bovenburen. Een alternatieve fiets- en wandelroute vanaf de Pieter Smitbrug is de aansluiting met de Hoorntjesweg/Ludensweg.

De aanleg van het pad is het eerste onderdeel van de Investeringsagenda Ring Blauwestad dat binnenkort in uitvoering gaat. Het is een vervolg op het project de Blauwe Loper (de aanleg van de Pieter Smitbrug tussen Blauwestad en Winschoten) waarbij de bestaande padenstructuur van het park richting het centrum van Winschoten wordt verbeterd. Meer informatie op investeringsadenda .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu