Samen met

Wethouder Erich Wünker blij met Oldambt Magazine: 'Het laat de mooie plekken in Oldambt zien'

Erich Wünker is blij met het nieuwe magazine. Foto: Gemeente Oldambt

Wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt is content met het nieuw Oldambt Magazine, dat is gemaakt om toeristen en recreanten te inspireren en enthousiasmeren om in Oldambt te verblijven en te recreëren.
Lees meer over
Streekblad

“Als je dit mooie magazine doorbladert, realiseer je je weer in wat voor een prachtig gebied we wonen”, aldus Wünker. “Het laat de mooie plekken in Oldambt zien, er staan schitterende foto’s in, het beschrijft fiets-, vaar- en wandelroutes en nog veel meer.”

Het magazine is gemaakt door de nieuwe Stichting ZO Groningen die niet alleen voor Oldambt de regiopromotie verzorgt, ook voor Westerwolde en Veenkoloniën. De Stichting wordt gefinancierd door de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Stadskanaal, Pekela en Veendam, door het Nationaal Programma Groningen (NPG) en door ondernemers uit de sector.

Regionale samenwerking sinds kort een feit

“Deze regionale samenwerking is nog maar sinds kort een feit en laat, lijkt nu al, z’n vruchten af te werpen”, aldus de wethouder.

Inmiddels is er ook al een Westerwolde Magazine en voor de Veenkoloniën verschijnt er nog een voor de zomer ook een soortgelijk magazine. De magazines worden verspreid via de toeristische informatiepunten in het gebied en natuurlijk via de ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector.

Naast de magazines waren er inmiddels al drie nieuwe toeristische websites van de drie regio’s (voor Oldambt is dat visitgroningen.nl/oldambt ). Ook krijgen Westerwolde en Veenkoloniën een zogenaamde recreatiekaart, net zoals Oldambt die inmiddels al heeft.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu