Samen met

Wethouders Luth en Borgesius openen route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’

V.l.n.r.: Margriet Nieuwenhuis, Wethouder Goedhart Borgesius, Wethouder Giny Luth, Jaap Rijks. Eigen foto

De route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’ is woensdag officieel geopend door Wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde en haar college Goedhart Borgesius, wethouder van Stadskanaal.
Lees meer over
Streekblad
Ter Apeler Courant

De ochtend startte met koffie en de huisspecialiteit ‘gebakje in een plakje’ bij Camping en B&B De Kapschuur, waarna werd verteld over de route en er een pubquiz werd gehouden.

Vervolgens overhandigde Jaap Rijks van De Kapschuur het eerste routeboek en goedgevulde goodiebag aan Luth, terwijl Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling, de finishlocatie van de route, dat deed aan Bogesius.

Over de route

De route gaat langs bijzondere pareltjes in het gebied, niet alleen bijzondere bezienswaardigheden als de muren in Stadskanaal, Museum Spoorlijn STAR, Klooster Museum in Ter Apel en de Sellingerbossen, maar ook langs minder bekende plekjes in de regio, zoals de Lourdesgrot in Laudermarke of het Theater van de Natuur.

Tijdens de route worden suggesties gedaan voor een bezoek aan lokale bedrijven, waarbij juist de kleine lokale, minder bekende bedrijven genoemd worden. Denk bijvoorbeeld aan Kwekerij ’t Ol Daip, Natuurslagerij De Woeste Grond of Theetuin MoeNieks.

De route, die vanaf zaterdag te rijden en geboekt kan worden op localgroningen.nl , geeft daarnaast veel historie en achtergrond over het gebied. Deelnemers krijgen het routeboek en puzzels, vragen en autobingo bij de startlocatie Camping en B&B De Kapschuur. En voor de eerste 100 routerijders ligt er een goodiebag klaar.

Tweede nieuwe route Westerwolde

In de komende maand zal LocalGroningen in samenwerking met Zo Marketing met een tweede nieuwe route door Westerwolde komen. Deze start in Oudeschans en eindigt in Bourtange.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu