Samen met

Wie maakt de duurzaamste Poké Bowl?

Leerlingen aan de slag op de boerderij. Food Challenge Noord Oost Nederland

Dat gezond leven ook leuk kan zijn, ontdekken vmbo en praktijkonderwijs scholieren tijdens de Food Challenge in Noord Oost Nederland. Een gezonde duurzame poké bowl, bootcamp en boerderijeducatie vormen de basis!
Lees meer over
Streekblad

De challenge wordt georganiseerd door LekkerBoer en SVO vakopleiding food in samenwerking met Terra MBO. Samen met partners als Jong Leren Eten Overijssel - Flevoland - Gelderland - Groningen, LTO Noord, Salland Zorgverzekeringen, Flynth, SportService Zwolle en andere gemeentelijke sportbedrijven Het programma wordt ondersteund door de provincies Overijssel, Flevoland en Groningen. De deelnemende scholen zijn in april gestart met het bijbehorende lespakket en gastles van de mbo’s.

De poké bowl maken de leerlingen tijdens een foodcamp op een boerderij in de buurt. Afgelopen weken waren er Foodcamps voor deelnemende scholen. Zo ook afgelopen vrijdag voor het voor het Ubbo Emmius college uit Winschoten. Zij bezochten akkerbouwbedrijf de Nieuwlandse Akker in Midwolda. Leerlingen en leraren zijn enthousiast over het programma met daarin aandacht voor gezonde voeding, bewegen en duurzame voedselproductie, vormgegeven in de onderdelen: koken door Terra Mbo, bootcamp door sportcentrum Nico Jager en oogsten door de Nieuwlandse Akker. Voor elke leerling wat wils.

De ingrediënten voor de poké bowl komen zoveel mogelijk van de betreffende boerderij of van boerderijen uit de buurt. Duurzaamheid is belangrijk tijdens de challenge. Kies je voor vlees, vis of vega? Ga je voor rijst van ver weg of voor aardappelen en pasta van dichtbij? Vlogger en artiest Boer Wildebuit heeft er zelfs speciaal een nummer over geschreven en verwerkt in een vlog over duurzaamheid.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

Meest gelezen

menu