Gronings Vuur arriveert zonder ‘A new STAR is Born’ in Pekela, Stadskanaal en Veendam

Om de 'overdracht' van het vuur te symboliseren werden Pekela, Stadskanaal en Veendam donderdag toegevoegd aan het estafettekunstwerk van de hand van Pieter Oosting uit Uithuizen. Foto: Eigen foto

Het kunstproject Gronings Vuur is donderdagmiddag in de gemeente Pekela, Stadskanaal en Veendam gearriveerd. Bij die gelegenheid werd meteen bekendgemaakt dat de voor voor 31 oktober en 1 november geprogrammeerde voorstelling ‘A new STAR is Born’ vanwege de coronacrisis wordt opgeschort.

Gronings Vuur , dat in opdracht van de provincie Groningen is ontwikkeld om de culturele infrastructuur in de provincie te versterken, laat met muziek, dans, kunst, fotografie en film zien wat er binnen de provincie speelt op het gebied van cultuur.

Het vuur ‘loopt’ van gemeente naar gemeente in de provincie Groningen. Na Het Hogeland, Westerkwartier, Midden-Groningen, Oldambt en Westerwolde doet het nu de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam aan.

Geen voorstelling maar vlogs

Daar zou 31 oktober en 1 november A new STAR is Born worden uitgevoerd, een door theatermaker/ regisseur/ acteur Sijas de Groot met jongeren en cultuurmakers uit Pekela, Stadskanaal en Veendam gemaakte voorstelling. Dat kan, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, voorlopig niet doorgaan.

In een zevental vlogs wordt echter getoond dat er de afgelopen maanden wel veel gedaan is door en met cultuurmakers uit het gebied. Deze vlogs worden de komende weken via social media verspreid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Pekela
menu