Leerlingen Kindcentrum Feiko Clock ontpoppen zich als kok (Docent Bert Koning: In het kader van de Verrijkte Schooldag worden nog onontdekte talenten aangeboord)

Groep 7 van Kindcentrum Feiko Clock werden tijdens het koken begeleid door twee oud-koks en een vroegere docent van de Huishoudschool.

Groep 7 van Kindcentrum Feiko Clock werden tijdens het koken begeleid door twee oud-koks en een vroegere docent van de Huishoudschool. Foto: Bert Koning

Groep 7 van Kindcentrum Feiko Clock in Oude Pekela houdt zich normaliter bezig met vakken als rekenen en taal, vrijdagmorgen stonden de leerlingen van Bert Koning in de keuken van het plaatselijke mfc De Binding om een maaltijd voor te bereiden. Deze activiteit is onderdeel van het project Tijd voor Toekomst - de verrijkte schooldag.
Lees meer over
Pekela

Met het project Tijd voor Toekomst – een verrijkte schooldag ligt de nadruk op de ontwikkeling van kinderen op de basisschool. Onderzoek wijst uit dat kinderen die bijvoorbeeld niet worden voorgelezen, niet sporten, minder gezond eten, en die geen cultuur opsnuiven worden minder gestimuleerd in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Dit leidt tot kansenongelijkheid. Met de verrijkte schooldag wordt getracht dat scenario te doorbreken, door de leerlingen kennis te laten maken met onder andere diverse sporten, muziek, theater en kooklessen.

De verrijkte schooldag

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's