Noordster uit Oude Pekela zet definitieve streep door eeuwfeest. 'Het is een echt groot feest of niets'

De entree van voetbalvereniging Noordster. Foto: Huisman Media

Voetbalvereniging Noordster uit Oude Pekela heeft haar eeuwfeest definitief geschrapt. ‘Het is niet verantwoord het eeuwfeest in mei 2021 grootst te vieren’, stelt de club in een persbericht.

Noordster bestond 20 mei honderd jaar en zou dit jubileum in het hemelvaartweekend vieren. De coronacrisis dwong de vereniging echter het eeuwfeest een jaar op te schorten.

Jubileumviering afgelast

Nu heeft ze besloten ook een streep te zetten door de toen vastgestelde nieuwe data - het hemelvaartweekend van 2021 - en de jubileumviering zelfs helemaal af te gelasten.

‘Het virus is hardnekkig en er bestaan nog vele onzekerheden in de komende tijd’, motiveer de club dit besluit. ‘Gaan we binnenkort weer wedstrijden voetballen, mag er publiek komen, kan de kantine weer open, mogen evenementen worden georganiseerd?’

Het bestuur en de jubileumcommissie achten het, gelet op de vele onzekerheden, niet verantwoord het eeuwfeest in mei 2021 groots te vieren. Voor een feest in afgeslankte vorm voelen ze niets. ‘Het is een echt groot feest of, hoe spijtig ook, niets.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Pekela
menu