Pekela stelt opnieuw vuurtonnen en brandhout beschikbaar voor jaarwisseling

Foto: Shutterstock

Wegens succes geprolongeerd: inwoners van de gemeente Pekela kunnen net als vorig jaar een ton met brandhout of alleen brandhout aanvragen voor de jaarwisseling. Wel moet dit jaar - uiteraard - aan coronavoorwaarden worden voldaan.

Vreugdevuren zijn niet toegestaan in de gemeente Pekela. Om een alternatief te bieden, stelt de gemeente vuurtonnen beschikbaar. Bij deze vuurtonnen wordt schoon brandhout geleverd, genoeg voor enkele uren ‘brandstof’.

De gemeente stelt wel voorwaarden aan het gebruik van de voorwaarden. Hierbij zijn de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, die op 31 december en 1 januari gelden, leidend.

Beperkt aantal vuurtonnen beschikbaar

Er is een beperkt aantal vuurtonnen beschikbaar. Inwoners die vorig jaar géén ton hebben ontvangen, krijgen dit jaar voorrang. Voor inwoners die vorig jaar wél een ton hebben ontvangen, is nu schoon brandhout beschikbaar.

‘De vuurtonnen waren vorig jaar een groot succes’, stelt burgemeester Jaap Kuin in een persbericht. ‘Wij zijn blij dat we dit jaar opnieuw een aantal vuurtonnen kunnen aanbieden aan inwoners. Zeker in deze periode met het coronavirus is het belangrijk om inwoners iets te kunnen bieden waardoor er in kleine kring toch een veilige jaarwisseling kan worden gevierd.’’

Een vuurton en/ of brandhout kan tot 1 december worden aangevraagd via de website van de gemeente Pekela .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Pekela
menu