Roemruchte naam Royal York is van hotel in Winschoten gehaald. De nieuwe eigenaren vonden de naam moeilijk uit te spreken

De naam Hotel Royal York staat niet meer op het roemruchte hotelpand tegenover het station in Winschoten. De nieuwe eigenaren vonden de naam moeilijk uit te spreken.

Sinds enkele dagen heeft Winschoten een hotel met een nieuwe naam: City Hotel Winschoten. Tom Schaefers en Karin van Beek zijn de nieuwe eigenaren van voormalig hotel Royal York. Ze kochten het roemruchte hotel van de Muntendammer ondernemer Koen Meijer.

De nieuwe eigenaren kunnen flink aan de bak

Ze zien er op dit moment niet uit als hoteliers, want er moet flink worden geklust. Dus dat betekent veel verfspetters op de werkkleding. Want het hotel verdient aan de binnenkant een flinke opknapbeurt. Nieuwe vloerbedekking is aangeschaft, de hotelkamers krijgen een verfbeurt en het stel richt zich op de aankleding. ,,We hebben nog veel te doen en hebben de werkzaamheden in een stappenplan vastgelegd”, zegt Tom Schaefers.

Tom en Karin verwachten het hotel na de jaarwisseling te openen. Want, er moet echt veel gebeuren voordat het tiptop is. ,,En we willen dat het hotel een familiaire sfeer krijgt, waar ook de zakenman zich thuis voelt. Gezelligheid vinden we belangrijk”, meent Tom.

Het hotelschip wordt verkocht, ze concentreren zich op nieuw horeca-avontuur

Ze waren al een tijdje op zoek naar een hotel met potentie. Uiteindelijk kwamen ze in Winschoten uit. Voor het stel niet nieuw, want ze exploiteerden er ooit Pension Jager. Eerder hadden ze een camping, logies en ontbijt en ze zijn nog altijd eigenaar van hotelschip Averechts dat aan de Hoge der A in de stad Groningen ligt. ,,Dat schip, een 37 meter lange tweemaster, staat in de verkoop. Tom was er de kapitein en partner Karin matroos. Nu zoeken ze weer vaste grond onder de voeten. ,,Het lijkt op een nieuw horeca-avontuur, maar uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan hotelkamers. We richten ons nu dus als eerste op het opknappen van 34 hotelkamers aan de achterzijde van het hotel. Zodra we dat achter de rug hebben richten we ons op de bistro en de zalen. Uiteindelijk hebben we ook ideeën voor wat ooit de discotheek (Royal Club, red.) is geweest. Daar willen we een mini-theater van maken.”

Royal York dankte zijn naam aan Canadese soldaten die er na de bevrijding logeerden. In de jaren 60 en 70 beleefde het hotel een bloeiperiode onder leiding van Jimmy Zijlstra. Na zijn vertrek had het diverse eigenaren, onder wie het ondernemersechtpaar Henk en Riek van der Wal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu