150 openwaterzwemmers maken overtocht van 3,4 km op de Zwem2mijl. Prestatietocht van De 2 Provinciën Haren naar Kaaphoorn Groningen

Twaalfde Zwem2mijl in Groningen en Haren. Foto: GVAV Triathlon

GVAV Triathlon heeft zondag 22 augustus de twaalfde Zwem2mijl op het programma. Om en nabij 150 zwemmers maken de overtocht van 3,4 km over het Paterswoldsemeer en Hoornse Meer, van restaurant De 2 Provinciën naar paviljoen Kaap Hoorn.

Voor GVAV is de Zwem2mijl een mijlpaal aangezien dit het eerste evenement weer is dat in 1,5 jaar tijd georganiseerd kan worden. Bovendien is het voor veel open waterzwemmers weer één van de eerste georganiseerde tochten in de regio. De vergunning werd verleend door gemeente Groningen en Meerschap.

Hoewel de nadruk ligt op de prestatie zijn er altijd bloemen voor de snelste dame en heer. Na jaren onbedreigd als eerste aan te tikken werd Erik Schröder (Groningen) in 2019 tot ieders verbazing geklopt door Erik Nijholt uit Alkmaar. Beiden staan dit jaar weer aan de start dus het belooft een mooie strijd te worden.

De start vindt plaats om 10.00 uur bij De 2 Provinciën, finish van de eerste deelnemer wordt verwacht om 10.39 uur bij Kaap Hoorn. Meer informatie op www.2mijl.nl .

Noot: inschrijven kan niet meer, het evenement is volgeboekt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu