1700 deelnemers virtuele Gasterra Ladiesrun Groningen zijn goed voor ruim 13.000 euro voor Pink Ribbon

De cheque werd door projectmanager Michelle Mencke (rechts) van de Gasterra Ladiesrun Groningen overhandigd aan Grace Bregman, ambassadeur van Pink Ribbon.  Foto: Eigen foto

1700 vrouwen en meisjes hebben zaterdag en zondag meegedaan aan de virtuele Gasterra Ladiesrun Groningen. Zij zamelden met hun deelname bovendien 13.200 euro in voor Pink Ribbon, het vaste goede doel van het uitsluitend voor vrouwen bedoelde loopevenement.

De deelnemers liepen 2,5 kilometer, 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer. De app My Trace nam de vrouwen en meisjes mee over het parcours en hield de deelnemers onderweg - via hun oortjes - op de hoogte van onder meer de tussentijden en de eigenlijke plek op het parcours.

13.200 euro voor Pink Ribbon

Met hun deelname haalden de vrouwen en meisjes bovendien 13.2000 euro op voor Pink Ribbon. Deze stichting financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Alle deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen of hun deelname aan de run laten sponsoren. Uitblinker op dit vlak was Suzanne Grondsma, bij wie een halfjaar geleden borstkanker werd geconstateerd. Zij zamelde ruim 3500 euro op voor Pink Ribbon.

De cheque van 13.200 euro werd maandagochtend door projectmanager Michelle Mencke van de Gasterra Ladiesrun Groningen overhandigd aan Grace Bregman, ambassadeur van Pink Ribbon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu