24 elektrische 'hubfietsen' voor P+R Hoogkerk. Forenzen kunnen voor een paar euro met zo'n elektrische fiets naar hun werk

Op de hub P+R Hoogkerk staan vanaf dinsdag 24 van deze hubfietsen. Foto: Eigen foto

Op P+R Hoogkerk staan vanaf dinsdag 24 elektrische ‘hubfietsen’. Forenzen en recreatieve fietsers kunnen deze elektrische fietsen tegen betaling gebruiken voor bijvoorbeeld een ritje naar de stad Groningen.

P+R Hoogkerk is een van de ruim vijftig ‘hubs’ in Groningen en Drenthe. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene op het andere vervoermiddel en waar je gebruik kunt maken van allerlei extra voorzieningen.

De komst van hubfietsen op de hub in Hoogkerk moet bijdragen aan het beperken van het autoverkeer in de stad.

Hubfiets reserveren met een app

De hubfietsen op P+R Hoogkerk staan in een overdekte fietsenstalling, waar ze automatisch worden opgeladen. Reizigers kunnen een hubfiets vanaf 15 minuten voor gebruik reserveren met de app Deelfiets Nederland en bij aankomst ontgrendelen.

Particulieren betalen 2 euro per uur, met een maximum van 12 euro per dag. Werknemers van bedrijven met een zakelijk abonnement (15 euro per maand per medewerker) kunnen de hubfietsen voor half geld gebruiken. Zij kunnen de fiets ook langer van tevoren reserveren; 1 uur in plaats van 15 minuten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu