246 woningen uit de jaren zestig in de wijk Paddepoel in Groningen zijn verduurzaamd. Meer comfort en minder energieverbruik voor bewoners

Foto: Lefier

Woningcorporatie Lefier heeft in een jaar tijd 246 woningen in de wijk Paddepoel in Groningen laten verduurzamen. Deze week keerden de laatste bewoners terug in hun huis. Hun woningen zijn gerenoveerd en hebben inmiddels energielabel A gekregen.
Lees meer over
Stad

Het gaat om eengezinswoningen uit de jaren zestig tussen de Watermanstraat, de Grote Beerstraat, de Noorderkroonstraat en de Ossehoederstraat. De bewoners hebben dankzij de renovatie meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Alle woningen zijn tijdens de renovatie voorzien van dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, mechanische ventilatie en kunststof kozijnen en deuren.

De ingrepen moeten zorgen voor minder tocht-, vocht en schimmelklachten in de woningen. Verder zijn alle huizen voorzien van nieuwe dakpannen en is de aanwezige aardbevingsschade ook meteen hersteld. ‘We willen tempo maken met de verduurzaming van woningen, zodat in 2050 onze woningvoorraad CO2-neutraal is’, legt Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier, uit.

De coronamaatregelen maakten het een uitdaging om het project binnen een jaar af te ronden. Dat is uiteindelijk wel gelukt.

Nieuws

Meest gelezen

menu