350 inwoners van Groningen mogen half jaar gratis met het Openbaar Vervoer in Groningen en Drenthe, proef van gemeente van start gegaan

Foto: Archief DVHN

350 inwoners van Groningen die gebruik maken van het Wmo-vervoer mogen een half jaar lang gratis met het Openbaar Vervoer in Groningen en Drenthe. De gemeente Groningen is gestart met een proef om te kijken hoe dat de deelnemers bevalt.
Lees meer over
Stad

800 mensen zijn door de gemeente benaderd om mee te doen aan de proef. Uiteindelijk hebben 350 personen zich aangemeld. Zij krijgen een gratis OV-kaart aangeboden, waarmee ze ook gratis een medereiziger of begeleider mee kunnen nemen. Het is de bedoeling om door middel van de proef mensen, die gebruik maken van Wmo-vervoer, beter kennis te laten maken met het OV.

De gemeente hoopt met de proef dat drempels voor deelnemers om gebruik te maken van het OV worden weggenomen. Dit omdat de afgelopen jaren veel bussen en bushaltes zijn aangepast om mindervalide reizigers beter te kunnen vervoeren. Volgens de gemeente is het OV daardoor voor iedereen toegankelijk en zijn veel bestemmingen goed bereikbaar met de bus of de trein.

Voor Elkaar Pas

Deze gratis OV-kaart heet de Voor Elkaar Pas en is een product van Arriva. Met de kaart kan zowel met de bus als met de trein worden gereisd binnen Groningen en Drenthe. Deze proef is onder andere een samenwerking tussen de gemeente Groningen, het OV-bureau Groningen Drenthe, Publiek Vervoer Groningen Drenthe en Arriva. De proef loopt tot en met 30 september.

Nieuws

Meest gelezen

menu