5Groningen trapt 5G Student Battle (online) af: zes mbo-, hbo- en wo-studententeams werken aan innovatieve producten met 5G

Rian van Diedenhoven en Peter Rake van 5Groningen tijdens de online kick-off van de 5G Student Battle. Foto: Eigen foto

Rian van Diedenhoven en Peter Rake van 5Groningen hebben donderdag in het 5G Lab in Groningen (online) de 5G Student Battle afgetrapt. Dit van oorsprong tweedaagse (fysieke) evenement, dat in maart werd uitgesteld vanwege de coronacrisis, is omgezet in een (grotendeels) online wedstrijd.

In de 5G Student Battle werken zes uit mbo-, hbo- en wo-studenten bestaande teams aan innovatieve producten of diensten waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G.

,,We zijn blij dat we de 5G Student Battle in deze bijzondere tijd toch kunnen organiseren”, zei Rian van Diedenhoven, projectleider van organisator 5Groningen bij de kick-off. ,,Zoals het er nu uitziet zullen de studenten niet alleen online maar ook in heel kleine aantallen en gecontroleerd op locatie kunnen samenwerken aan een prototype.”

Elk studententeam wordt begeleid door één of twee teamcoaches, afkomstig van een van de elf partners van 5Groningen.

Organisaties gekoppeld aan thema’s

De 5G Student Battle vindt voor de tweede keer plaats. Anders dan vorig jaar is een organisatie aan elk van de thema’s gekoppeld: Arriva (mobiliteit), Gemeente Groningen (smart city), Ambulancezorg Groningen & Health Hub Roden (zorg), Politie Noord-Nederland (veiligheid), Holthausen Group (duurzaamheid) en Aclo Studentensport (sport).

Elk van deze organisaties heeft een vraagstuk geformuleerd waarvoor de studententeams een innovatief product of dienst bedenken.

Ideeën pitchen tijdens online finale

De studenten starten volgende week met hun opdracht. De online finale, gepresenteerd door Gwen van Poorten, staat zondag 15 november geprogrammeerd. De zes teams pitchen dan hun ideeën.

Het publiek mag vervolgens aan 5000 euro verdelen. Een vakjury wijst het winnende team aan. Dit team ontvangt de hoofdprijs: een VR-bril voor elk teamlid.

Belangstellenden kunnen de online finale na aanmelding gratis bijwonen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu