ANWB Fonds beloont mooiste project van de provincie Groningen met 10.000 euro

Dörpstuun Grootegast won de verkiezing vorig jaar. Foto: Eigen foto

Het ANWB Fonds trapt maandag de campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ af. Het gaat hierin op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Groningen. De winnaar krijgt maximaal 10.000 euro.

Het ANWB Fonds helpt lokale en regionale initiatieven. Belangrijke thema’s zijn mobiliteit, toegankelijkheid en verkeersveiligheid. Met de campagne ANWB Fonds helpt je op weg worden twaalf projecten - één per provincie - gesteund.

Concept aangepast op coronacrisis

De verkiezing wordt voor de derde keer gehouden. De beide vorige edities vonden in het voorjaar plaats. Dit jaar vindt hij, vanwege de coronacrisis, in het najaar plaats. ‘Als ANWB wilden we het project toch door laten gaan. Vooral nu’, stelt projectcoördinator Sanne van den Rotten van het ANWB Fonds.

Ook het concept is iets aangepast: het ANWB Fonds honoreert naast projecten op het gebied van mobiliteit, toegankelijkheid en verkeersveiligheid projecten voor het ‘corona-proof’ maken van bijvoorbeeld musea en voertuigen, zodat Nederland er op een veilige manier op uit kan blijven gaan.

Dörpstuun Grootegast

Dörpstuun Grootegast werd vorig jaar verkozen tot het mooiste in de provincie Groningen. ‘We zijn nu, mede dankzij de ANWB, volop bezig met de aanleg van de dorpstuin. Vrijwilligers uit de omgeving helpen mee’, meldt initiatiefneemster Ciska Bos in een persbericht.

‘Dit wordt de groene ontmoetingsplek van het dorp. We merken nu al, zelfs voor de tuin helemaal af is, dat dit project mensen bij elkaar brengt.”

Publiek kan stemmen

Initiatiefnemers van projecten kunnen zich vanaf 31 augustus tot 6 oktober aanmelden . Vervolgens kan het publiek vanaf 26 oktober tot en met 23 november online stemmen op zijn favoriete project.

Uit de top drie die dit oplevert, kiest de ANWB Adviescommissie een winnaar. De prijsuitreiking volgt in januari 2021.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu