Afrit Lübeckweg/ Euroborg in Groningen enkele jaren dicht voor werkzaamheden op en rond Europaplein

De afrit Lübeckweg in Groningen. Foto: Google Street View

De afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg in Groningen gaat enkele jaren dicht. Deze afrit vervalt vanwege de werkzaamheden op en rond het Europaplein. De afrit wordt half juni afgesloten.

Na de afsluiting van de afrit, die oorspronkelijk voor 2 juni was aangekondigd, kan het verkeer vanuit de richting Hoogezand de Europaweg bereiken door bij de Osloweg (afrit 38: Groningen-Zuidoost) de ringweg te verlaten en parallel aan de N7, via de Lückweg, te rijden. Een andere optie is de oostelijke ringweg en de Sontbrug te nemen. De afsluiting is een paar weken uitgesteld omdat de bouwer van de nieuwe Zuidelijke Ringweg, Combinatie Herepoort, nog niet klaar is voor de werkzaamheden aan de weg.

De afrit Lübeckweg/ Euroborg keert uiteindelijk terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Rijbanen zuidelijke ringweg verleggen

Met de afsluiting van de afrit tijdens de verbouwing van het Europaplein wordt ruimte gecreëerd voor het verleggen van de rijbanen van de zuidelijke ringweg. Het verkeer kan hierdoor zoveel mogelijk doorrijden tijdens de werkzaamheden aan het Europaplein.

Zodra de afrit bij de Lübeckweg is afgesloten, start Combinatie Herepoort met de voorbereidingen voor het verleggen van de rijbanen van de zuidelijke ringweg. Op de afrit worden de geleiderail, de verlichting, het asfalt en kabels en leidingen verwijderd.

Daarna wordt bij de Lübeckweg zand en verticale drainage aangebracht. Het zand wordt laag voor laag opgebouwd en moet dan enige tijd ‘inklinken’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu