Anjet Daanje schrijft beste Groningse roman

Genomineerden Koos Dijksterhuis, Peter Middendorp en Allard Schröder werden geïnterviewd tijdens het Beste Groninger Boekenfeest.

Genomineerden Koos Dijksterhuis, Peter Middendorp en Allard Schröder werden geïnterviewd tijdens het Beste Groninger Boekenfeest.

De Beste Groninger Boeken van 2023 zijn ‘Wierdenlandschap’ van Ben Westerink (non-fictie) en de roman ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ van Anjet Daanje.
Lees meer over
Stad

Zaterdag was de uitreiking tijdens het Beste Groninger Boekenfeest in Forum Groningen.

‘Wierdenlandschap’ is geschreven door oud-hoogleraar neurowetenschappen Ben Westerink. Het is, aldus de jury, een belangwekkend overzichtswerk over de grond onder onze voeten. Het boek over ons monumentale cultuurlandschap, al jaren actueel vanwege het borrelen en scheuren, is grondig, volledig maar bovenal met liefde gemaakt’.

Anjet Daanje die al jaren vanuit De Oosterpoort in alle stilte bouwt aan een indrukwekkend oeuvre was niet aanwezig bij de uitreiking. De jury kon naar eigen zeggen niet heen om ‘Het lied van de ooievaar en dromedaris’. ‘Groots en meeslepend, een tour de force van elf romans in een. Dej ury van het Beste Groninger Boek maakt een diepe buiging voor het literaire meesterschap en de verbeeldingskracht van Het lied van de ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje’.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de literaire organisatie Noordwoord. Voor de prijs komen boeken in aanmerking die zich afspelen in Groningen, die gaan over Groningen of geschreven zijn door een Groninger schrijver.