'Become a virtual Groninger': buitenlandse studenten via game op ontdekkingstocht in Stad

Nieuwe internationale studenten in Groningen kunnen de komende tijd al thuis kennismaken met hun nieuwe studiestad. Foto: Marketing Groningen

De introductietijd valt grotendeels in het water door corona, maar de nieuwe lichting internationale studenten in Groningen kan de stad ook virtueel ontdekken met een onlinegame.

Hoe is het leven in een studentenhuis? Waar moet je zijn in het nachtleven? Wat zijn dé hotspots van Groningen? Normaliter vinden nieuwe studenten in de stad daar een antwoord op door zich in de introductietijd vol in het studentenleven te storen.

Virtueel, dus veilig op ontdekkingsreis

Nu dat door corona even niet of nauwelijks kan, lanceert Marketing Groningen de campagne ‘Become a virtual Groninger’. Kern daarvan is een 360 graden-game die de nieuwe ‘internationals’ die naar de stad komen, meeneemt op een virtuele dus veilige ontdekkingstocht.

De campagne ging donderdag online met een eerste virtuele rondleiding langs de beste en belangrijkste plekken van Groningen. Het spel op website game.groningen.nl wordt de komende tijd iedere week aangevuld met een volgend level. Wie ze allemaal met succes afrondt, mag een Gronings ‘paspoort’ en ‘survivalpakket’ afhalen bij de VVV.

Voorbereid naar Groningen vanuit thuisland

Ook vanuit eigen land kunnen aankomende studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool zich alvast voorbereiden op hun nieuwe thuisstad. Marketing Groningen heeft alle nieuw ingeschreven ‘internationals’ uitgenodigd om mee te spelen en promoot de campagne ook via social media.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu