Belangenorganisaties starten meldactie: welke ervaringen hebben inwoners van de provincie Groningen met coronamaatregelen?

Foto: Pixabay

Zorgbelang Groningen, Platform Hattinga Verschure en zaVie zijn de meldactie ‘Zorg in coronatijd’ begonnen. Inwoners van de provincie Groningen kunnen aan de hand van een online vragenlijst delen welke gevolgen de coronamaatregelen hebben voor henzelf of voor hun naaste.

‘De coronamaatregelen van de overheid zijn bedoeld om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, vooral kwetsbare groepen te beschermen en de zorg voor coronapatiënten ‘overeind’ te houden’, schrijven de belangenorganisaties in een persbericht.

‘Maar ze raken ook de zorg en ondersteuning aan andere patiënten, cliënten en hun naasten/ mantelzorgers. Wat betekent dit voor hen?’

Om ervan te leren én te inspireren

Met Zorg in coronatijd roepen Zorgbelang Groningen, Platform Hattinga Verschure en zaVie inwoners van de provincie Groningen op om (anoniem) hun ervaringen te delen.

Deze ervaringen worden vervolgens gedeeld met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, met zorginstellingen en met zorgverzekeraars. ‘Om ervan te leren én te inspireren’, stellen de belangenorganisaties.

‘Alleen samen zorgen we in deze coronatijd voor goede zorg, aandacht en ondersteuning aan álle inwoners van onze provincie.’

Invullen online vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten

Inwoners van de provincie Groningen kunnen hun ervaringen met de coronamaatregelen delen via de online vragenlijst Zorg in coronatijd. Het invullen kost volgens de belangenorganisaties ongeveer 10 minuten.

Ervaringen kunnen ook naar meldpunt@zorgbelang-groningen.nl worden gestuurd. Bellen kan ook: 050 - 571 39 99.

Het Meldpunt is van maandag tot en met donderdag ‘s ochtends (tot 12.00 uur) bereikbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu