Bewoners Innershof en Ten Boer en Maartenshof in Groningen kunnen zich weer verheugen op bezoek. Verpleeghuizen gaan maandag onder strikte voorwaarden open

Foto: Archief DVHN

Bewoners van de Zorggroep Groningen-locaties Innersdijk in Ten Boer en Maartenshof in Groningen kunnen zich vanaf maandag 25 mei weer verheugen op bezoek. De beide andere woonzorgcentra van Zorggroep Groningen, A.G. Wildervanck in Veendam en Bloemhof in Ten Boer, gaan een week later open.

Op geen van de locaties van de zorggroep hebben zich besmettingen met het coronavirus voorgedaan.

‘Wij hebben ons de afgelopen tijd goed voorbereid op een eventuele heropening en hebben vertrouwen dat dit ook weer veilig kan’, schrijft Janita Gorte, lid van de raad van bestuur van Zorggroep Groningen, in een persbericht.

‘Zodoende kunnen we snel schakelen. Het bezoekverbod heeft grote impact gehad op bewoners en familie. Ook voor hen zijn wij opgelucht en blij.’

Bezoekers onder strikte voorwaarden toelaten

Innersdijk en Maartenshof mogen bezoekers van overheidswege slechts onder strikte voorwaarden toelaten. Zo is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Daarnaast kan slechts één vaste bezoeker komen, die maximaal 30 minuten mag blijven.

De woonzorgcentra A.G. Wildervanck in Veendam en Bloemhof in Ten Boer gaan een week later open om te kunnen leren van de ervaringen in Maartenshof en Innersdijk en daarmee ‘de risico’s te minimaliseren’.

Acht bedden voor Covid-patiënten in Maartenshof

Maartenshof is nauw betrokken geweest bij zorg voor Covid-19-patiënten in de regio. Op 2 april opende het verpleeghuis in een volledig afgesloten vleugel een speciale cohortafdeling voor mensen die besmet waren met het virus.

Hoewel deze afdeling inmiddels afgeschaald is en er geen positieve coronapatiënten meer liggen, houdt Maartenshof acht bedden beschikbaar voor het geval het aantal besmettingen weer toeneemt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu