Bewoners van Vinkhuizen balen van gladde steentjes op stoepen, binnenplaatsen en speelplekken en starten samen met SP petitie

Foto: Archief DVHN/Corné Sparidaens

Zeventig bewoners van de Zandsteenlaan en Arduinstraat in Groningen komen in actie tegen de gladde steentjes op stoepen, binnenplaatsen en speelplekken in hun wijk. Bij lichte regen leveren ze al problemen op voor bewoners. Zij zijn samen met de SP een petitie gestart.
Lees meer over
Stad

Op 6 mei wordt er een buurtbijeenkomst georganiseerd en zal het gemeentebestuur worden opgeroepen om met een oplossing te komen. De petitie is intussen al meer dan zeventig keer ondertekend. De SP zal het onderwerp binnenkort in de gemeenteraad van Groningen aankaarten.

,,Net als de gele steentjes in de binnenstad zijn de stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen hier bij lichte regen spekglad”, zegt SP-raadslid Hans de Waard. ,,Dat leidt vooral tot ongelukken bij mensen die slechter ter been zijn en kinderen. Maar ook thuiszorgwerkers en post- en pakketbezorgers hebben last van de gladheid.”

Opknapbeurt

De SP hoopt dat de petitie en de buurtbijeenkomst het college overtuigen om in actie te komen tegen de gladde stenen. De Waard: ,,Wij zullen het gemeentebestuur oproepen om tot een oplossing te komen. De stoepen, binnenplaatsen en speelplaatsen verdienen hier sowieso een opknapbeurt. Dan kan er meteen iets aan de gladheid gedaan worden.”

Nieuws

menu