Bewustwordingsactie 'Hier begint de zee' in Oosterparkwijk in Groningen: embleem op honderd putdekstels

Het zwerfvuilteam van Duurzaam Oosterpark. Foto: Frans Geubel

Het zwerfvuilteam van Duurzaam Oosterpark heeft honderd putdeksels in de Oosterparkwijk in Groningen voorzien van een embleem met daarop de tekst ‘Hier begint de zee’. Doel is buurtbewoners bewust te maken van wat zij weggooien en wat daarvan de gevolgen zijn.
Lees meer over
Stad

Oosterparkwijkbewoner Ellen Beck won met haar bewustwordingsactie Hier begint de zee de ideeënwedstrijd Oosterpark, altijd een goed idee van de Coöperatieve Wijkraad.

Basisgedachte is dat de plasticsoep, de verzameling van grotere hoeveelheden plastic en ander afval in oceanen en zeeën, op straat begint.

‘Hemelwater neemt zwerfafval mee de goot in’, schrijft Duurzaam Oosterpark, een onderdeel van zorg- en welzijnsorganisatie WerkPro in een persbericht.

‘Vooral sigarettenfilters worden door het hemelwater meegenomen de goot in. Alleen al in Nederland worden naar schatting zeven tot tien miljard peuken jaarlijks op straat gegooid. Een sigaret blijft twee tot twaalf jaar liggen, de schadelijke stoffen verdwijnen met het hemelwater in de grond.’

Nieuws

Meest gelezen

menu