Bierbrouwerij Baxbier in Groningen brouwt samen met Beer Geeks speciaalbieren voor het goede doel

Brouwdag bij Jopen Bier in Haarlem in 2019. Foto: Rogier van Eijk

Bierbrouwerij Baxbier in Groningen stelt haar ketels beschikbaar voor het brouwen van speciaalbier voor Stichting ALS Nederland. Zij doet dit op initiatief van de Beer Geeks.
Lees meer over
Stad

Het is al de derde keer dat Beer Geeks, een Facebookgroep voor liefhebbers van speciaalbier, samen met Nederlandse brouwers bier brouwt voor Stichting ALS Nederland.

Sixpack speciaalbieren

Waar vorig jaar tachtig brouwerijen betrokken waren bij het brouwen van het bier Road to Nowhere , worden ditmaal zes verschillende bieren brouwen. Dat gebeurt op zes locaties, waaronder Baxbier in Groningen, verspreid door het land. In elk van de brouwerijen worden met kleine groepjes brouwers zes verschillende bieren gebrouwen.

De bieren worden medio december of in januari gebrouwen. Begin 2021 presenteren de brouwers en de geeks vervolgens een sixpack speciaalbieren. Ze zijn in het voorjaar van 2021 te koop; online en bij de slijterijen.

Beer Geeks Beat ALS

Doel van Beer Geeks Beat ALS gedoopte actie is zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS . Streefbedrag is 66.666 euro. De actie bracht vorig jaar 109.000 euro op.

Nieuws

Meest gelezen

menu