Bijeenkomst voor de Vrede bij anti-kernwapenmonument in Groningen

Het anti-kernwapenmonument op het Emmaplein.

Het anti-kernwapenmonument op het Emmaplein in Groningen vormt vrijdag 15 oktober het decor voor de Bijeenkomst voor de Vrede. Onder aanvoering van burgemeester Koen Schuiling wordt hierin aandacht gevraagd voor de internationale strijd tegen kernwapens.
Lees meer over
Stad

Schuiling ondertekende in 2020 het ICAN Cities Appeal , een wereldwijde oproep van steden en gemeenten om het kernwapenverdrag van de VN te ondertekenen en de ratificeren. Door corona kon aan de ondertekening publiekelijk geen aandacht worden geschonken. Met de Bijeenkomst voor de Vrede bij het anti-kernwapenmonument op het Emmaplein, het enige anti-kernwapenmonument in Nederland, gebeurt dat alsnog.

Duizend gevouwen kraanvogels

Tijdens de ceremonie bij het monument wordt gesproken door de gemeenteraadsleden Jan Visser en Marten Duit, kunstenaar Pieter Augustijn en Harry van Velsen van het Tribunaal voor de Vrede. Zij overtuigden Schuiling ervan het ICAN Cities Appeal te ondertekenen.

Ook Koen Schuiling en Henk Hellegers, Schuilings collega van de gemeente Uden, en stadsdichter Myron Hamming nemen het woord. Verder is er muziek en leggen kinderen duizend gevouwen kraanvogels – symbool voor het streven naar een kernwapenvrije wereld –bij het monument.

Nieuws

Meest gelezen

menu