Trebbe bouwt 285 woningen voor De Huismeesters in De Wijert-Noord in Groningen

Directeur Sije Holwerda van De Huismeesters en directeur Antje de Groot-Schuttert zetten dinsdag hun handtekening onder de ontwerp- en bouwovereenkomst. Foto: Eigen foto

Woningcorporatie De Huismeesters en bouwbedrijf Trebbe hebben overeenstemming bereikt over het ontwerp en de bouw van 285 woningen in De Wijert-Noord in Groningen. Directeur Sije Holwerda van De Huismeesters en directeur Antje de Groot-Schuttert zetten dinsdag hun handtekening onder de overeenkomst.
Lees meer over
Stad

De Huismeesters startte in het voorjaar van 2020 met de verbetering van in totaal 152 woningen. Daarnaast worden 222 woningen en 77 garageboxen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden starten in augustus 2021.

In het nieuwe plan is plek voor 271 appartementen en 14 eengezinswoningen. De nieuwbouw start - naar verwachting - januari 2022.

De zogeheten stempelstructuur - een vast patroon van woonblokken afgewisseld met straten en veel groen - blijft behouden. Elementen van de woningen die niet worden vervangen, komen terug in de nieuwe woningen.

Trebbe werkt in het nieuwbouwproject samen met het architectenbureau Team 4.

Nieuws

Meest gelezen

menu