Brand in elektrakast op terrein van Qbuzz aan Peizerweg in Groningen. Meldingen van uitgevallen elektriciteit in omgeving

De brandweer blust een transformatorhuisje bij de stalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen. Volgens het bedrijf zit de helft van de circa 60 oplaadplekken zonder stroom. Foto: ProNews

Op het terrein van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen is donderdagavond iets na half acht brand uitgebroken in een elektrakast. Waarschijnlijk is het een stroomhuis, bedoeld om elektrische bussen te kunnen opladen.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen en heeft met een poederblusser het vuur gedoofd. Volgens getuigen is er in de omgeving de elektriciteit uitgevallen. Enexis is ter plaatse voor een controle.

Uit voorzorg is een deel van de Peizerweg afgesloten voor het verkeer.

Update 21.40 uur

Volgens persvoorlichter Michael van der Markt wordt de ochtendspit een uitdaging door de brand. Op het terrein staan twee transformatoren, waar een van is uitgevallen. Op verschillende eindpunten van de busroutes staan laadpalen. „Doordat de bussen na de dienst van de chauffeurs nog even worden opgeladen, wordt de nacht overbrugd”, vertelt van der Markt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu