Brandweer Groningen lanceert grote campagne om nieuwe vrijwilligers te werven (want door corona ging dat een tijd niet)

Door corona kon de brandweer het afgelopen half jaar geen nieuwe vrijwilligers werven, eind september komt daarom een campagne. Foto: lc

De Groningse brandweer wil tenminste veertig tot zestig nieuwe brandweervrijwilligers aantrekken met een nieuwe wervingscampagne. Vanwege corona zijn het afgelopen half jaar geen nieuwe vrijwilligers bij het brandweerkorps aangesloten.
Lees meer over
Stad
Midden-Groningen
Oldambt
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier

Op dit moment werken er 736 brandweervrijwilligers in de regio Groningen. Door natuurlijk verloop stopt jaarlijks 7% van deze vrijwilligers, daarom werft de brandweer Groningen met campagnes nieuwe mensen. Echter, de campagnes konden eerder in het jaar niet plaatsvinden. Om dat recht te trekken, is besloten de krachten te bundelen voor een grote wervingscampagne.

Jannet, Hassan en Sven

Centraal in de campagne staan brandweerleden uit de provincie. Bijvoorbeeld Jannet, Hassan en Sven. Naast hun gewone baan als verpleegkundige, installateur en informatiemanager zijn ze als vrijwilliger actief bij de brandweer. De brandweer zet hen centraal in de wervingscampagne om te laten zien dat ‘welke baan je ook hebt, of je nu man of vrouw bent, je altijd welkom bent om aan te haken’.

Nieuws

Meest gelezen

menu