Brandwonden Stichting vernoemt prijs naar Jacob Blik van Brandwondencentrum Groningen: Brandwonden Blikvangers Award. De Winschoter is zelf de eerste winnaar

Jacob Blik met Brandwonden Blikvanger Award. Foto: Jan Buwalda

Jacob Blik uit Winschoten heeft dinsdag een naar hem vernoemde, nieuwe stimuleringsprijs gekregen: de Brandwonden Blikvangers Award. Directeur Rob Baardse van de Nederlandse Brandwonden Stichting reikte de award uit. Dit gebeurde op Bliks laatste werkdag als unithoofd van Brandwondencentrum Groningen in het Martini Ziekenhuis.

Brandwondenzorg Nederland reikt de Brandwonden Blikvanger Award vanaf nu jaarlijks uit aan ‘een professional die opvalt vanwege de kwaliteit die hij of zij aan de brandwondenzorg toevoegt’. De prijs is bedoeld als beloning voor talentontwikkeling. De winnaar mag bijvoorbeeld een congres bezoeken of iets aanschaffen dat nodig is om talent verder te ontwikkelen. De Brandwonden Stichting werft hiervoor fondsen.

Talentontwikkeling als grote drijfveer

De prijs is naar Blik vernoemd omdat talentontwikkeling zijn grote drijfveer was in de 23 jaar die hij als leidinggevende verbonden was aan het Brandwondencentrum Groningen.

,,Jacob heeft een grote bijdrage geleverd aan de brandwondenzorg door zijn team ruimte te bieden voor het blijven ontwikkelen van nieuwe deskundigheid”, zei Baardse bij de uitreiking van de award. ,,Zoals bij de ontwikkeling van de landelijke Opleiding Brandwonden Verpleegkundige (OBV). Of bij het nieuwe lectoraat met als aandachtsgebied herstel van functioneren en kwaliteit van leven na brandwonden, die aan de Hogeschool in Groningen komt.”

,,Dan is er nog de meeste kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa. Deze kwam er onder leiding van Jacob, zelf actief sporter, na een goede doelenactie rond het hardloopevenement 4 Mijl van Groningen.”

Jacob Blik gaat vanwege gezondheidsklachten met vervroegd pensioen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu