Breekjaar Groningen helpt jongeren in tussenjaar bij studiekeuze

'Ongeveer 1 op de 3 studenten valt uit of wisselt van studie in het 1ste jaar. Foto: Unsplash

Workshops, trainingen, kampen en één-op-één coaching. Deze middelen wendt Stichting Breekjaar aan om jongeren te helpen bij hun studiekeuze. Tot dusverre in Amsterdam, Utrecht in Eindhoven. Vanaf september ook in Groningen.
Lees meer over
Stad

Breekjaar geeft jongeren tijdens een tussenjaar de ruimte om zichzelf te leren kennen en daardoor betere (studie)keuzes te maken.

‘1 op de 3 studenten valt uit of wisselt van studie in het 1ste jaar’

‘Ontzettend veel jongeren komen erachter achter dat ze niet weten waar ze goed in zijn en welke (studie)richting ze op willen. Dit zien we terug in cijfers: ongeveer 1 op de 3 studenten valt uit of wisselt van studie in het 1ste jaar’, stelt Matthijs Huberts, oprichter van Stichting Breekjaar Groningen, in een persbericht.

‘De coronacrisis en daarmee het wegvallen van open dagen maakt een goede keuze maken nóg lastiger. Als je vastloopt in zo’n keuze, kan een tussenjaar van grote waarde zijn. Driekwart van de deelnemers aan Breekjaar is na afloop zekerder over zichzelf en de keuzes die zij maken. Ook hebben ze een betere band met familie en vrienden. Wij helpen ze om op dat punt te komen.’

Tussenjaar van Breekjaar

Jongeren werken tijdens een Breekjaar onder begeleiding van professionele coaches en trainers aan zichzelf. Dit doen ze door middel van workshops, trainingen, kampen gedurende het jaar, maar ook middels de één-op-één coaching.

Deelnemers ontdekken wie ze zijn, welke patronen er in hun leven spelen en hoe ze hun toekomst willen vormgeven. Dit doen ze door veel te proberen, fouten te maken (en te vieren) en van elkaar te leren.

Deelname aan het niet gesubsidieerde jaarprogramma kost vele duizenden euro’s . Jongeren die een tussenjaar bij Breekjaar overwegen, kunnen een gratis proefdag volgen.

Nieuws

Meest gelezen

menu