Burgemeester Schuiling ontvangt eerste exemplaar publieksboek 'De Hondsrug- Landschap van eeuwen'

Foto: Alle Oldenbeuving

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft vrijdagochtend het eerste exemplaar van het publieksboek De Hondsrug- Landschap van eeuwen in ontvangst mogen nemen.

Het boek werd uitgereikt door Cathrien Posthumus, manager De Hondsrug UNESCO Global Geopark en Sonja van der Meer, directeur Het Drentse Landschap. De Hondsrug- Landschap van eeuwen is een uitgave van Het Drentse Landschap. Het Drentse Landschap werkte hierin nauw samen met De Hondsrug UNESCO Global Geopark en het Hunebedcentrum in Borger. De tekst is geschreven door Bertus Boivin. Hans Dekker en Alle Oldenbeuving maakten de meeste foto’s en Albert Smit deed de vormgeving.

Neanderthalers en UNESCO

Het boek richt zich op de geschiedenis van het Hondsruggebied. Het is een van de oudst bewoonde plekken van Nederland. Zo leefden er al neanderthaler-jagers toen de laatste ijstijd nog moest beginnen.

Tevens wordt er aandacht besteed aan de recentere geschiedenis van het gebied. In 2013 is het Hondsruggebied uitgeroepen tot een Europees en Global Geopark. Daarmee is het Hondsruggebied het eerste Geopark van Nederland. Een gebied wordt aangewezen als Geopark wanneer het een bijzondere ontstaansgeschiedenis heeft in combinatie met het culturele- en natuurverhaal. In het gebied zijn zes gemeenten (Groningen, Tynaarlo, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen) vertegenwoordigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu