CDA Groningen houdt digitale brainstorm over armoedebestrijding

CDA-Statenlid Ria Horenga.

De Groninger Statenfractie van het CDA houdt donderdag een digitale brainstorm over armoedebestrijding.
Lees meer over
Stad
Appingedam
Delfzijl
Het Hogeland
Loppersum
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

Na een korte inleiding door Margriet Gerritsma, voormalig programmamanager van Amargi, Appie Wijma van de minimacamping in Opende en voormalig voedselbankvoorzitter Ulfert Molenhuis concentreren de deelnemers zich op de vraag hoe ervoor te zorgen dat in Groningen geen voedselbanken meer nodig zijn.

‘We kunnen deze tijd, waarin we razendsnel digitaal zijn gaan vergaderen, gebruiken om de krachten te bundelen. De armoedecijfers in Groningen stemmen nog altijd somber. In plaats van alleen het wiel uit te vinden gaan we proberen samen tot het begin van een antwoord te komen, licht CDA-Statenlid Ria Horenga toe in een persbericht.

Bijdrage provincie als overlegplatform

Hoewel armoedebestrijding in beginsel een gemeentelijke aangelegenheid is, kan de provincie volgens de Statenfractie van het CDA een belangrijke bijdrage leveren als overlegplatform.

Horenga: ‘Dit is een probleem dat ons allemaal raakt en waar we samen mee aan de slag moeten. Laten we vanuit verschillende gemeenten en invalshoeken de ideeën in kaart brengen.’

De digitale brainstorm vindt donderdag 14 mei vanaf 19.30 uur plaats. Deelname staat open voor iedere Groninger die mee wil denken, ook niet-CDA’ers. Het aantal deelnemers is echter gelimiteerd. Belangstellenden dienen zich daarom aan te melden via cda@ps-provinciegroningen.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu