CDA Groningen vraagt met manifest 'Geen haat in de raad' aandacht voor de verharding in de politiek: 'In gesprek om Haagse toestanden te voorkomen'

Foto: Foto: Archief DVHN/Cor van der Veen

De fractie van het CDA in Groningen vraagt aandacht voor de verharding in het Nederlandse politieke landschap. De christendemocraten komen daarom met het manifest ‘Geen haat in de raad’.
Lees meer over
Stad

Het politieke debat in Den Haag is volgens het CDA verhard door scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen. De partij vindt dat elk debat verder lijkt te ontsporen. Ook in veel gemeenteraden ziet het CDA een verharding die zorgen baart. 15 procent van de raadsleden heeft zelf te maken met bedreigingen. Het CDA vindt dat dit in Groningen voorkomen moet worden en met het Manifest ‘Geen haat in de Raad’ vragen 120 CDA-lijsttrekkers aandacht voor deze problematiek.

‘Het CDA zet in op een samenleving met: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het fundament van een sterke samenleving’, zo wordt de noodzaak voor het manifest omschreven. Het CDA Groningen roept alle partijen in de gemeenteraad op het manifest te ondertekenen.

Haagse toestanden voorkomen

‘In Groningen wordt de afgelopen jaren van links tot rechts goed en collegiaal samengewerkt’, merkt CDA-lijsttrekker Jalt de Haan op. ‘Een mooi voorbeeld was woensdag in de gemeenteraad. Er waren vijf leden van de coalitiepartijen ziek. In goed overleg stemden er tijdens de raad ook vijf oppositieleden niet mee. We willen deze samenwerking graag zo houden en willen daarom samen met alle partijen na de verkiezingen in gesprek om ‘Haagse toestanden’ te voorkomen.’

Nieuws

Meest gelezen

menu