CDA en VVD in Groningen willen kwijtschelding huur sportverenigingen

'Doordat kantines dicht blijven lopen clubs nog steeds duizenden euro’s mis.’ Foto: Shutterstock

De gemeenteraadsfracties van de VVD en het CDA vinden dat burgemeester en wethouders van Groningen snel duidelijkheid moeten geven over het kwijtschelden van de huur voor sportverenigingen.

Zij wijzen naar gemeenten als Utrecht en Amsterdam waar sportclubs voor de maanden maart tot en met juni geen huur hoeven te betalen. Het Groningse college heeft het innen van de huur weliswaar opgeschort, maar heeft nog geen besluit genomen over kwijtschelding.

Volgens CDA en VVD is het nu tijd om clubs duidelijkheid te geven over kwijtschelding en eventuele verdere financiële steun.

Kabinet stelde 110 miljoen euro beschikbaar

Het kabinet stelde 1 mei 110 miljoen beschikbaar als steun voor sportverenigingen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. Het leeuwendeel van het geld is bedoeld om de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni.

‘We zijn blij dat dat er een versoepeling is gekomen voor jonge kinderen om weer te gaan sporten. Maar doordat kantines dicht blijven lopen clubs nog steeds duizenden euro’s mis’, stelt CDA-fractievoorzitter René Bolle in een persbericht. ‘We vrezen dat er een hoop clubs zullen zijn die het niet redden, wanneer het college niet snel actie onderneemt.’

VVD-Raadslid Jasper Boter sluit zich hierbij aan. ’Sporten is essentieel voor een gezonde levensstijl en onze sportverenigingen spelen hier een grote rol in. Het is daarom van groot belang dat we er alles aan doen om sportclubs te helpen en snel duidelijkheid scheppen.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu