CDA wil periodiek rioolwateronderzoek om drugsgebruik in Groningen in kaart te brengen

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De CDA-fractie in de gemeenteraad van Groningen wil dat periodiek rioolwateronderzoek wordt uitgevoerd om beter in beeld te krijgen hoeveel drugs worden gebruikt.

De christendemocraten maken zich zorgen over het drugsgebruik in Groningen. ‘We zien dat het gebruik van partydrugs voor veel mensen normaal is geworden. Maar de wereld achter het drugsgebruik is niet normaal’, licht woordvoerder Jalt de Haan in een persbericht toe. ‘Er ligt een gruwelijke onderwereld aan ten grondslag met geweld en intimidatie. Dat heeft de moord op Peter R. de Vries nog eens duidelijk laten zien. ‘

Aan de hand van periodiek rioolwateronderzoek kan volgens het CDA in kaart worden gebracht hoeveel drugs worden gebruikt en of het nodig is het beleid aan te passen. De fractie wijst in dit kader op Rotterdam, waar uit rioolwateronderzoek is gebleken dat dagelijks 40.000 lijntjes cocaïne, 67.000 joints, 25.000 lijntjes speed en 2400 gebruikershoeveelheden crystal worden gebruikt.

Omdat de CD-fractie van burgemeester en wethouders wil weten of ze de drugsproblematiek erkennen en of ze werk willen maken van het rioolwateronderzoek, heeft ze hier schriftelijke vragen over gesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu