Cenk Arpa wint Hannie Schaftprijs van Hanzehogeschool Groningen

De virtuele uitreiking van de Hannie Schaftprijs. Foto: Eigen foto

Cenk Arpa, masterstudent aan het Prins Claus Conservatorium, heeft de Hannie Schaftprijs 2020 van de Hanzehogeschool Groningen gewonnen.

Cenk Arpa, masterstudent New Audiences and Innovative Practice, won de prijs met zijn onderzoek naar empowerment bij jongeren met diverse etnische achtergronden.

Hij keek hij naar theorieën over ‘empowerment’ en sociale interventies voor jongeren die tot etnische minderheden behoren. Hij past deze theorieën toe in door hem ontworpen workshops waaraan hij zelf - als musicus en zanger - vorm en leiding geeft.

Arpa, die zelf een Turks-Duitse achtergrond heeft, werkt vanuit artistieke expressie, creatieve maakprocessen, reflectie en dialoog aan de bewustwording van identiteit, persoonlijk leiderschap en persoonlijke groei van de deelnemers. In zijn werk zijn diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie belangrijke fundamenten.

Prijs vernoemd naar verzetsstrijder Hannie Schaft

Met de Hannie Schaftprijs waardeert de Hanzehogeschool Groningen de persoonlijke bijdragen van studenten aan menselijk welzijn met maatschappelijk belang. De prijs, die om het jaar wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro en een beeld van het Hannie Schaft-monument.

De prijs is vernoemd naar verzetsstrijder Hannie Schaft.

De virtuele prijsuitreiking vond dinsdag plaats bij de opening van het nieuwe studiejaar op de Hanzehogeschool.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu