Chris Garrit ziet af van vijfde plek op kandidatenlijst Stadspartij 100% voor Groningen: 'Het is echt met pijn in het hart'

Chris Garrit. EIGEN FOTO

Chris Garrit ziet af van een plek op de kandidatenlijst van de Stadspartij 100% voor Groningen. De leden hadden in december de lijst vastgesteld en Garrit stond op een vijfde en dus verkiesbare plaats.
Lees meer over
Stad

Garrit, bekend uit het nacht- en het cultuurleven in de stad en ondernemer, verwacht het werk in de gemeenteraad in de toekomst niet te kunnen combineren met zijn maatschappelijke activiteiten in het kader van de bevingsproblematiek. Zo was hij recent aanjager en medeorganisator van de laatste Fakkeltocht in Groningen.

‘Het is echt met pijn in mijn hart, want ik ben echt fan van deze partij, dat ik me nu terugtrek voor het actieve politieke werk. Ik vind het echter niet eerlijk naar de kiezer als ik straks mijn woorden niet waar kan maken. Ook denk ik dat ik beter tot mijn recht kom als ik me helemaal kan richten op het ondersteunen van de gedupeerden van de gaswinning’, legt Garrit zijn keuze uit.

Dilemma

Lijsttrekker Amrut Sijbolts baalt van het afhaken van Garrit, maar heeft wel begrip voor zijn keuze. ‘Het is echt ontzettend jammer, maar Chris is op heel veel gebieden inzetbaar en zal ook nauw bij onze partij betrokken blijven, ook nog in deze campagne. Zijn werk voor de gedupeerden van de bevingen is enorm van belang, dus ik begrijp zijn dilemma.’

Nieuws

menu