ChristenUnie in Groningen maakt zich zorgen over mentale gevolgen coronacrisis voor jongeren

Jongeren zijn vaker depressief door corona. ANP

De ChristenUnie-fractie in de gemeenteraad van Groningen maakt zich zorgen over de gevolgen van de coronacrisis voor de mentale gezondheid van met name jongeren. Ze wil van burgemeester en wethouders weten of zij iets voelen voor een gezamenlijk aanpak met onder andere huisartsen, WIJ Groningen, woningbouwcorporaties en politie.

Volgens onderzoek van de Nederlandse ggz hebben jongeren meer stress en vaker last van depressies, en krijgen ze te maken met gevaarlijke situaties, veroorzaakt door een gebrek aan contact met volwassenen.

De branchevereniging voor geestelijke gezondheidszorg roept op tot een gezamenlijke aanpak met onder anderen huisartsen, het wijkteam, woningbouwcorporaties en politie.

ChristenUnie deelt zorgen ggz

De Groningse ChristenUnie-fractie deelt de zorgen van de ggz en wil van B en W weten of zij op de hoogte zijn van de oproep van de ggz. Daarnaast is de fractie benieuwd of B en W deze signalen ook in Groningen oppikken, en hoe zijn de rol van de gemeente ziet in het realiseren van een gezamenlijke aanpak met onder andere huisartsen, WIJ Groningen, woningbouwcorporaties en politie.

De vragen worden woensdagmiddag behandeld in het politiek vragenuur van de gemeente Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu