Combinatie Herepoort plaatst woensdagnacht tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg in Groningen

Blokken piepschuim en een stalen constructie voor het tijdelijke viaduct bij de kruising met de Paterswoldseweg in Groningen. Foto: DVHN

Combinatie Herepoort plaatst in de nacht van woensdag op donderdag een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg in Groningen. Deze weg vervangt de bestaande oprit van het Vrijheidsplein naar de zuidelijke ringweg richting Julianaplein.

Dit viaduct komt naast het bestaande viaduct, dat vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg moet worden vervangen. Om het vervoer over het tijdelijke viaduct te leiden, wordt ook een tijdelijke weg aangelegd. Deze loopt, vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein, langs de Laan van de Vrede.

Verkeer vanuit Drachten

Het is de bedoeling dat verkeer dat vanuit de richting Drachten naar het Julianaplein wil rijden dat vanaf eind november over de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct doet.

Daarna wordt het verkeer vanaf Julianaplein het richting Drachten naar de oude zuidbaan verschoven. Daarmee komt het noordelijke deel van het viaduct vrij.

Afgesloten voor al het verkeer

De Paterswoldseweg is in de nacht van woensdag op donderdag afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van fietsers. De rest van de week is overdag af en toe een rijstrook van de Paterswoldseweg dicht. Het verkeer kan de werkzaamheden dan wel passeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu