Communistische jongeren voeren solidariteitsactie bij met sluiting bedreigde tabaksfabriek in Groningen. 'Hun strijd is onze strijd'

Foto: Eigen foto

De Communistische Jongerenbeweging heeft donderdag een solidariteitsactie gehouden bij de met sluiting bedreigde tabaksfabriek BAT Niemeyer in Groningen.

De communistische jongeren hingen een spandoek op en deelden flyers uit aan werknemers en voorbijgangers. Ze wilden het personeel van de tabaksfabriek hiermee een hart onder de riem steken.

,,185 arbeiders zullen hun baan verliezen als deze typische Groningse fabriek sluit. Dit gebeurt niet omdat de arbeiders dit willen maar omdat kapitalisten hun winst willen maximaliseren door de productie te verplaatsen naar Duitsland en Hongarije”, lieten de actievoerders optekenen.

‘Winsthonger van het kapitaal’

Zij vinden het niet uit te leggen dat de tabaksfabriek in Groningen zijn deuren zou moeten sluiten, terwijl eigenaar British American Tobacco in 2019 nog een miljardenwinst boekte. ,,Werkgelegenheid is onder het kapitalisme ondergeschikt aan de eeuwige winsthonger van het kapitaal. Wij hebben goede contacten met de lokale vakbond en zullen de arbeiders van Niemeyer steunen op elke mogelijke manier in hun eisen voor de toekomst. Hun strijd is onze strijd!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu