Complotdenkers QAnon leggen ook bloemen bij Peerd van Ome Loeks

Foto:DvhN

Onder het Peerd van Ome Loeks voor het Hoofdstation in Groningen zijn bloemstukken, knuffels en begeleidende teksten gelegd door QAnon-complotdenkers die zich de Q Patriots noemen.
Lees meer over
Stad

De afgelopen dagen zijn er vergelijkbare acties gehouden op een begraafplaats in Bodegraven en bij de gedenkstenen van Marianne Vaatstra en Nicky Verstappen. De complotdenkers beweren dat zij vermoord zijn door satanisten.


Nabestaanden van Vaatstra en Verstappen en omwonenden in Bodegraven reageren geschokt en vol onbegrip op de acties.  De QAnon is een uit de Verenigde Staten overgewaaide beweging van mensen die de totaal onbewezen mening aanhangen dat de wereld bestuurd wordt door een elite van babybloed-drinkende satanisten.

Op sociale media gaan wilde verhalen rond dat er slachtoffers van pedonetwerken op diverse plekken in Nederland begraven zouden liggen. Ook daar is overigens geen enkele aanwijzing voor.

Op de bloemstukken bij het Peerd van Ome Loeks staat onder meer de afkorting WWG1WGA, die staat voor Where We Go One We Go All, een veelgebruikte slogan van QAnon.

Nieuws

menu