Corona of geen corona, literaire lezing om geld op te halen voor arme kinderen in Groningen gaat door

Foto: Herman Pleij

Het eind van de coronacrisis lijkt nog niet in zicht, maar de literaire Bel Campo Lezing met schrijver Herman Pleij in Groningen gaat door. Deze keer online via een live stream vanuit de Nieuwe Kerk in de stad. Dat betekent dat een onbeperkt aantal mensen dit jaar de lezing kan volgen.

De Bel Campo Lezing is het jaarlijkse benefietevenement van de Rotary Club Groningen Bel Campo. De opbrengst gaat naar kinderen die in armoede opgroeien in de stad Groningen. Het gaat om een op de vijf kinderen in de stad. Juist in coronatijd hebben zij ondersteuning nodig, aldus Rotary Club Bel Campo.

Herman Pleij

De spreker op 8 november in de Nieuwe Kerk is Herman Pleij, schrijver van talrijke boeken over cultuurhistorische onderwerpen en de Nederlandse identiteit. Het onderwerp van de lezing is zijn laatste boek, ‘Oefeningen in genot. Liefde en lust in de late middeleeuwen’. De bijeenkomst is interactief: deelnemers kunnen aan Herman Pleij vragen stellen via sms.

Pleij gaat boeken signeren die vooraf te bestellen zijn. Een deel van de opbrengst van die boeken gaat ook naar het goede doel. Op de website van de rotary staat informatie over het evenement en over hoe je kunt doneren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu