Coronacrisis vervroegt aanleg rotonde in N360 bij Ten Post

Hier wordt een rotonde aangelegd. Foto: Google Street View

De provinciale weg tussen Groningen en Delfzijl (N360) is van maandag 6 tot en met vrijdag 24 april afgesloten voor het verkeer. Dit omdat de rotonde bij molen Olle Widde in Ten Post aangelegd wordt. Vanwege de coronacrisis gebeurt zijn deze werkzaamheden met een maand vervroegd.

De N360 wordt langer en de noordelijke afslag van de Eestumerweg wordt eerder afgesloten voor het verkeer. Daardoor kan de aannemer de rotonde sneller aanleggen, en is er minder hinder en overlast voor omwonenden en weggebruikers.

De planning is aangepast omdat er, als gevolg van de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus, veel minder verkeer is, ook op de N360. Het afsluiten van een weg veroorzaakt derhalve ook minder hinder.

Verkeer wordt omgeleid

De N360 is vanaf maandag 6 april 07.00 uur volledig gestremd. Doorgaand verkeer vanuit Groningen wordt omgeleid via de N993 (Ten Boer) - N46 (Eemshavenweg) - N996 (Loppersum). Voor verkeer uit de richting Delfzijl geldt de route N996 (Loppersum) - N46 (Eemshavenweg) - N993 (Ten Boer).

Lokaal verkeer en de bus rijden via de Rijksweg door Winneweer. Nabij de kruising Rijksweg - Eestumerweg in Ten Post wordt een tijdelijke bushalte gerealiseerd.

Vrijdagavond 24 april is de weg weer open voor al het verkeer. Het werk is dan niet helemaal klaar, maar wel zover dat het verkeer vanuit alle richtingen gebruik kan maken van de rotonde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu